пятница, 20 марта 2020 г.

Дистанційне навчання. Мистецтво, 10 клас

Увага! Дорогі мої учні! По всіх темах, що проходимо дистанційно, мати стислий конспект і бути готовими до "Мистецької вікторини" по закінченні карантину. Будьте здорові! 
(Запитання та завдання надсилайте за ел. адресою: tori7.music@gmail.com )


 Урок № 35 (25.05- 29.05)

Обов'язково!!!
ПІДСУМКОВЕ ТЕСТУВАННЯ

Пройти тести (у режимі - "тестування" , не на час), сфотографувати результат, надіслати на ел. пошту.



Індійський культурний регіон



Далекосхідний культурний регіон




Американський культурний регіон

  


Подорож культурними регіонами







МИСТЕЦТВО ІНДІЙСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО РЕГІОНУ

Уроки № 33, 34 (12.05 - 15.05/18.05 - 22.05)

Тема. Музика. Танець. Кіно





Уроки № 31, 32 (27.04 - 30.04/04.05 - 08.05)

Тема. Релігія. Візуальні мистецтва



МИСТЕЦТВО ДАЛЕКОСХІДНОГО КУЛЬТУРНОГО РЕГІОНУ

Уроки №29, 30 (13.04 - 17.04/21.04 - 24.04)

 Тема. Музика, танець: погляд крізь тисячоліття

Музика, танець: погляд крізь тисячоліття.
Давньокитайське мистецтво справило істотний вплив на формування багатьох культур Далекосхідного регіону і впродовж багатьох століть було своєрідним еталоном і предметом для наслідування.
Перейти к документу Sway

Урок №27, 28 (30.03 - 03.04/06.04 - 10.04)

Тема. Мистецька подорож. Далекосхідний культурний регіон



         На мистецтво країн усього далекосхідного регіону величезний вплив мали філософсько-релігійні вчення стародавнього Китаю: конфуціанство, даосизм, буддизм. Культура китайського народу — одна з найдавніших.Китайський філософ Конфуцій (551-479 рр. до н. е.)висунув як соціальний ідеал шляхетну людину — гуманіста, що має високі моральні якості.




Здавніх-давен митців Далекого Сходу надихала природа, яка мала особливу владу над людиною. Тому саме природа стала мірою всіх речей,своєрідним еталоном, що визначав життя народів регіону: китайців, японців, корейців тощо.

         Серед пам'яток культури далекосхідного регіону важливе місце належить архітектурі. Палаци, храми, архітектурно-паркові ансамблі гармонійно вписуються в мальовничі ландшафти довкілля. Буддійські чи індуїстські пагоди, як і вежі готичних соборів, спрямовуються вгору — до неба.



Мистецька скарбничка

Пагода («священний, славний», «вежа скарбів») — буддистська чи індуїстська споруда культового призначення.


         У різних країнах до пагод відносять різні типи споруд. У Таїланді, М'янмі, Шрі-Ланці, Лаосі, Камбоджі пагодами називають буддистські ступи, які є місцем зберігання священних реліквій або меморіальними комплексами.

         У Непалі, північній Індії, Тибеті, Китаї, Кореї, Японії, В'єтнамі та Індонезії, а також країнах Заходу пагодами називають багатоярусні башти, які використовуються як храми або місця молебну.

         Кожна з великих культур Далекого Сходу є унікальною і неповторною. Запрошую вас у мистецьку подорож країнами далекосхідного культурного регіону.

Корея
         Корея — історична держава в Східній Азії, головним чином на Корейському півострові і прилеглих островах. Територія 220,8 тис. км². Населення понад 70 млн осіб, 99% населення — корейці.
         Корея була штучно розділена на дві частини після Другої світової війни. Північну частину півострова і прилеглу частину материка займає Корейська Народна Демократична Республіка, південну частину півострова — Республіка Корея. Розділення країни на дві частини, що відповідало розколу світу на соціалістичний і капіталістичний, зберігається з кінця 1940-х. Межа між Північною і Південною Кореєю— один з пережитків «холодної війни».



В'єтнам
         Соціалістична Республіка В'єтнам  — країна в південно-східній Азії, на узбережжі Південно-Китайського моря, межує на півночі з Китаєм, на півдні та заході з Камбоджею і Лаосом. Площа країни становить 329 560 км²; населення — близько 90.4 млн осіб. Столиця — Ханой.
         Назва країни складається з двох слів: «Việt» означає титульну націю — в'єтів, а «Nam» — південь, «країна в'єтів на півдні»
 


Камбоджа
         Королівство Камбоджа(раніше Народна Республіка Кампучія) -держава Південно-Східної Азії, що межує на півночі і північному заході із Таїландом, на півночі з Лаосом, на сході і південному сході з В'єтнамом та омивається на південному сході Південнокитайським морем.
         Територія 181035 кв. км. Столиця - Пномпень. Населення 14 805 000осіб, що, майже, втричі більше, аніж у сусідньому Лаосі. Форма правління – Конституційна монархія.




Таїланд
Офіційна назва Королівство Таїланд. Столиця держави, та її головний порт — місто Бангкок. Основне населення країни тайці.
         Державною релігією є буддизм, який сповідує понад 93 % населення. У Таїланді живуть також мусульмани, християни, індуїсти, сикхи. Відповідно до конституції король є покровителем і захисником всіх релігій.


Монголія
         Монголія — країна на сході Центральної Азії, межує на півночі з Росією, на півдні з Китаєм. Столиця — Улан-Батор.Чисельність населення —3,1 млн осіб.
         Монголія — серце Центральної Азії. Ця країна перебувала на перетині важливих торговельних шляхів, що пов'язують між собою країни Азії: Індію, Китай і Тибет. На формування культури та мистецтва Монголії вплинув кочовий спосіб життя — вінсприяв виникненню своєрідною архітектури. Так, на відміну від монастирських будівель тибетського чи китайського стилю, форми монгольської архітектури нагадують звичайну житлову юрту. 






Лаос

         Лаоська Народно-Демократична Республіка. Населення: 6,4 млн осіб. Столиця: місто В'єнтьян.

         У Лаосі нарівні з григоріанським календарем для релігійних обрядів і далі діє національний місячно-сонячний календар.





Домашнє завдання: с.44, 45 ; с.54 завдання 4.

Бразильський карнавал












 

Комментариев нет:

Отправить комментарий